logo BananaSki
bending the limits

Om oss

Stefan Januari 2017 föddes idén till de här märkliga skidorna av mig, Stefan. Jag har bott på västkusten hela mitt liv men alltid haft en dragning till fjällen ända sen den dagen jag prövade utförsåkning. Ibland är jag en småtokig innovatör, inte rädd för att testa nåt nytt och udda. 🤔 😜 Tur var det den här gången när jag satt i en stuga i Tegefjäll och började fundera på hur jag skulle kunna åka på ett smidigt sätt utanför pisterna.

Tanken var att göra en skida som skulle vara lättsvängd ute i skogen. I April gjordes den första testen i ett vårligt Vemdalen. Inte en meter hade de glidit innan dess. Skulle de gå att stå på utan att ramla, eller styra utan att snurra runt ofrivilligt? Det visade sig snabbt att de var stabila. Ju sämre terräng det är, desto roligare är de att åka med. 😉 Så testerna fortsatte i Riksgränsen där det fortfarande var kallt.

Därefter togs det svarta paret fram (näst längst bort i bilden nedan). Med lägre vikt och en form som glider bättre. Januari 2018 testades dessa i Branäs där det var ett härligt tjockt snötäcke utanför pisterna. 🌨 😍

Detta svarta par med kolfiber har också blivit designskyddat. De två sista paren är experiment vad gäller materialen. De här första åkdonen testades hårt i Åre under vecka 8, i och utanför pisterna. En fantastisk vecka! 😃 Vi är mycket nöjda!

Nästa steg i projektet är att ta fram några par till av den här unika och roliga typen av alpinskida. Dessa ska sedan få testas av allmänheten kommande vinter.

Längst bort syns den allra första prototypen. De andra har fått en något justerad form som ger bättre glid. Materialmässigt är alla olika.

Alla bananer


Vi har under 2018 uppgraderat skidverkstaden, dessutom har vi flyttat ifrån Halland. 🌦

Halland


Flyttlassen har gått till Månsåsen i västra Jämtland. Vi finns utmed väg 321 i södra änden av Åre kommun. Nära många fina skidorter alltså. ⛷

Månsåsen